A világ harmadik leggazdagabb emberévé vált Zuckerberg

2018. július 9. 09:36    
nyomtatás
 
A Facebook-részvények szárnyalásának köszönhetően Mark Zuckerberg lett a világ harmadik leggazdagabb embere 81,6 milliárd dolláros vagyonával - írja a Bloomberg.

Kereskedés Facebook-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Miután pénteken 2,4%-ot erősödtek a Facebook-részvények, Zuckerberg átvette Warren Buffett dobogós helyét a világ leggazdagabbjai között a Bloomberg Billionaires Index adatai szerint. Ezzel a Facebook-vezér előtt már csak Bill Gates és Jeff Bezos van a listán.

A 34 éves Zuckerberg vagyona 81,6 milliárd dollárra nőtt, 373 millió dollárra így nagyobb vagyona van, mint a harmadik helyről hátracsúszó Warren Buffettnek.
Március végén még nyolc hónapos mélyponton volt a Facebook árfolyama az adatszivárogtatási botrányok miatt, de a befektetők hitét úgy tűnik, mindez nem vette el, pénteken már rekord szinten, 203,23 dolláron volt az árfolyam.

A világ harmadik leggazdagabb emberévé vált Zuckerberg


Az index által lekövetett 5 ezer milliárd dollárnyi vagyonnak mintegy ötödét teszi ki a technológiai szektorban lévő érdekeltség. Buffett vagyonának csökkenése részben jótékonykodásának is köszönhető, A Berkshire B részvényeiből például 290 millió darabot adományozott el, amelyeknek értéke most 50 milliárd dollárt tenne ki.

Címlapkép: AFP/Kay Nietfeld

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium