Előfizetői tartalom

Emberek millióinak sorsa múlik rajtuk - Ők azok, akik a legtöbbet adakoztak

Portfolio
Közel 8 milliárd dollárt adakozott az 50 legtöbb pénzt adományozó összesen az USA-ban, ebből az első helyen szereplő Jeff Bezos és felesége adott oda 2 milliárd dollárt a vagyonából. A célok nemesek: van, aki a szegénység és a hajléktalanság leküzdéséért, van, aki az oktatásért és van, aki a mesterséges intelligencia elterjedéséért küzd. Alábbi cikkünkben összeszedtük a 10 legtöbb pénzt adományozó amerikait.

7,8 milliárd dollár. A frissen publikált adatok szerint a világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos, és (a még) felesége, MacKenzie Bezos voltak a legtöbb pénzt adakozók az USA-ban tavaly. A Bezos-házaspár jó pár évig nem szerepelt a legtöbbet jótékonykodó gazdagok listáján, adakozásaikat sokáig homály övezte, de múlt évben egy kétmilliárd dollár értékű adományról számoltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés