Előfizetői tartalom

Leleplezték a milliárdosok rejtekhelyét - Gonosz terv készül ellenük

Portfolio
Elözönlötték az utóbbi években a milliárdosok Queenstownt, az Új-Zéland gyöngyszemének is mondható tóparti várost. A festői tájat látva érthető a választás, csakhogy a milliárdosok lakásvásárlásai annyira felhajtják a térségben az árakat, hogy az alacsonyabb jövedelmű új-zélandiaknak esélyük nincs lakást venni. A problémát tetézi, hogy hely se nagyon van, több száz nevet tartalmaz a lakhatást kérők várólistáján. A kormány emiatt egy olyan tervezeten dolgozik, ami megtiltaná a külföldiek lakásvásárlását, aminek sokan örülnek, mások meg kézzel-lábbal tiltakoznak.

Queenstown, Új-Zéland gyöngyszemeEgyike lehet azoknak a helyeknek a világon, ahová bárki szívesen ellátogatna élete során: kristálytiszta tó, hegyek, gyönyörű táj. Nem hiába választották a Gyűrűk Ura filmek forgatási helyszínéül a régiót. És aki nem csak passzív pihenésre vágyik, itt mindenféle túrában és kalandban részt vehet: hegymászás, hajóutak, helikopterezés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés