Előfizetői tartalom

Folyó mérleg: 443 m euró deficit

Portfolio
Az előzetesen közölttel megegyező hiánnyal zárt májusban a folyó mérleg. A deficit 443 m eurót tett ki, tavaly májusban a hiány mindössze 213 m euró volt. A deficit növekedésében meghatározó volt a külkereskedelem felhalmozódó magasabb hiány, valamint a szolgáltatások kiadási többletének növekedése. A nem adóssággeneráló tételeknél 95 m eurós nettó forráskiáramlás történt. Az első öt hónapban a deficit 1.402 mrd Ft volt, mely a tavalyi első öt havi értéknek közel 2.5-szerese.

A jegybanki tartalékok értéke május végén 10.5 mrd euró volt. A nemzetgazdaság bruttó külföldi adóssága 0.6 mrd euróval csökkent, míg a nettó 0.4 mrd euróval növekedett. A nettó adósság növekedése mögött tranzakciók, míg a bruttó csökkenése mögött árfolyamhatások voltak meghatározóak. Piaci várakozások szerint a folyó mérleg hiánya az idei évben 2.5 mrd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés