Előfizetői tartalom

Áremelés

Portfolio
Közel egy éve csak agresszív marketing kampányokkal egybekötött árcsökkentések és kedvező finanszírozási akciók vannak terítéken az amerikai autópiacon. A vezető piaci gyártók ezzel kívántak a kereslet szinten tartásáról és növeléséről gondoskodni, melynek eredményeként termelési költségoldalon erőteljes racionalizációkat kellett végrehajtani. Ilyen előzmények után - a részvényesek nagy, az autótulajdonosok kisebb örömére - újra napirendre kerülhetett az áremelés, mely a profitszintek stabilizálódását és bővülését szolgálhatja.

A Wall Street Journal kereskedőktől és céghez közelálló forrásokra alapozott információi szerint mind a General Motors, mind a Ford emelni készül 2003-as modelljeinek árát. Konkrét árinformációk nem állnak rendelkezésre, annyi azonban kiderült, hogy egyes modelleknél 4%-os áremelés sem zárható ki. Az áremelés lehetőségét nem kis mértékben az alapozza meg, hogy a dollár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés