Előfizetői tartalom

1%-ot korrigált a tegnapi esésből a BUX

Portfolio
Az európai bessz ellenére a Budapesti Értéktõzsde befektetõi úgy gondolták, hogy a tegnapi jelentõs zakó után ismét érdemes vásárolniuk a hazai részvényekbõl. A benchmark szerdai záróértéke felett 50 ponttal kezdte a mai reggelt, majd az egész nap folyamán eseménytelen kereskedésnek lehettünk tanúi. Végül a roppant szûk, mindössze 80 pontos sávban, csak pozitív tartományban mozgó BUX 1%-os erõsödéssel 7,808 ponton zárt. A forgalom átlagosnak mondható, a kereskedés során 7 milliárd Ft összértékben születtek kötések a börzén.

Valamennyi blue chip emelkedéssel zárta a mai kereskedést. A nap nyertese a MOL lett, az olajszektor reprezentánsa 1.5%-os gyarapodás után 5,430 Ft-ig drágult, igaz, forgalma jóval alulmúlta az általában megszokottat.A legnagyobb, 2.6 milliárd Ft-ot kötési összértéket a Matáv generálta. A vezetõ telekompapír 0.8%-os pluszban 859 Ft-on fejezte be szereplését a parketten. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés