Előfizetői tartalom

Pürroszi győzelem az amerikai mobilpiacon - tuti üzletből csalódás

Portfolio
Egy évek óta húzódó vita végére tett pontot tegnap az USA Legfelsőbb Bírósága, amikor lezárt a sok vihart kavart FCC-Nextwave ügyet. Az amerikai távközlési felügyelet és a Nextwave közötti vita tárgya nem volt kicsi, részben az amerikai mobil távközlés sorsa függött tőle, de a múlt idő itt hangsúlyozottan kiemelhető.

A történet akkor kezdődött, mikor 1996-ban a Nextwave jelentős mértékű sávszélességhez és területi lefedettséghez jutott, miután 4.7 milliárd dollárért megszerezte a fennmaradt mobil licenceket. A probléma akkor kezdődött, amikor a pénzügyi nehézségei miatt csődbe jutott társaság gyakorlatilag nem fizette ki a licencdíjat, így az FCC eladta a licenceket 16 milliárd dollárért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés