Előfizetői tartalom

A törvény szerint péntekig tehet ajánlatot az IGPI a Zalakerámia részvényeire

Portfolio
Pénteken jár le a határidő a tőkepiaci törvény szerint arra vonatkozóan, hogy az IGPI vételi ajánlatot tegyen a Zalakerámia részvényeire - következtet a Napi Gazdaság. A társaság ugyanis március 13-án jelentette be, hogy 29.22%-os részesedést szerzett a csempegyártó cégben, melyen kívül azonban közvetett befolyása is van a szintén Zala tulajdonos ÁÉB-n keresztül.

Mint ismeretes, az IGPI a közvetlenül birtokolt 29.22%-os tulajdoni hányad mellett még 2.19%-os közvetett részesedéssel is rendelkezik a Zalakerámiában, így összesen hajszálnyival az ajánlattételi küszöb alatti, 32.93%-os részesedéssel bír. A Napi Gazdaság információi szerint azonban az IGPI vezérigazgatója, Petre Gábor is 8.5%-os tulajdonos az ÁÉB-ben, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés