Előfizetői tartalom

Emelkedő sertésállomány, kevesebb szarvasmarha

Portfolio
Magyarország szarvasmarha-állománya tovább csökkent, míg a sertésállomány némileg emelkedett - közölte a KSH. A juhállomány december óta gyarapodott, ebben szerep lehet annak, hogy idén a húsvét három héttel az összeírás utánra esett, így az exportra szánt bárányok még az aklokban voltak. A baromfifélék száma a szezonalitásnak megfelelően nőtt.

A szarvasmarha-állomány 2003. április 1-jén 769 ezer volt, 11 ezerrel (1 százalékkal) kevesebb, mint egy évvel korábban. 2002. december 1-je óta a szarvasmarhák száma ezerrel csökkent. A tehénállomány (365 ezer) egy év alatt 5 ezerrel csökkent, a négy hónappal ezelőttihez viszonyítva 3 ezerrel nőtt. A sertésállomány 2003. április 1-jén közel 5.1 millió volt, 153 ezerrel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés