Előfizetői tartalom

És a feldobott kő megáll a levegőben (Vakmajom) - ingyenes!

Portfolio
Az elmúlt hetek legfőbb jellemzője, hogy az amerikai piac már a jó hírek özönére sem tud komolyan emelkedni, olyan, mint egy narkomán, akinek az egyre csak emelt drogadag sem elég, hogy tartósan jól érezze magát. Bomba GDP-szám? Csökkenő munkanélküliség? 10 perc öröm nap elején, megy 5 pontot az S&P 500, aztán csorgás. Állandóan beleadnak a piacba, aztán kicsit megint felhúzzák az indexeket, új csúcs, zárnak a shortolók, aztán kis esés, majd megint jó hír, megint beleadás - ez a disztribúció lényege, így lehet jó hírek idején sok részvényt eladni, miközben a piac a jó hangulatot biztosító marginális új index-csúcsok ellenére nem megy sehová. Olyan, mint egy feldobott kő, ami már majdnem megállt az emelkedésben, a lendület világosan elveszett, levitál fent, de még nem fordult le: a trend még nem tört meg. Eközben az eddigi agresszív vezető-szektor, a legfontosabb vezető, az internet már nem tud emelkedni, s az okosabb intézményi pénz elkezdett átvándorolni a defenzív gyógyszerszektorba. Nem jó ómen.

VIGYÁZAT: MENEKÜLEK A DEFENZÍVBE Ha az indexeket tekintjük, hetek óta merő unalom, ami történik. Az emelkedő trend még mindig nem tört meg, hiszen egyik index sem esett be az utolsó rövidtávú mélypont alá, viszont az emelkedésben már jóideje semmi köszönet nincsen: hiába a tonna jó hír, a Nasdaq alig valamivel áll feljebb, mint szeptember közepén, mindenféle jó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés