Előfizetői tartalom

Tágra nyíló gázpiac - szabad a választás

Portfolio
A korábbi tervekkel ellentétben jövő év január 1-től nem csak az óránként 500 köbméternél többet fogyasztó felhasználók részére lesz liberalizált a gázpiac, hanem gyakorlatilag minden nem lakossági felhasználó eldöntheti, mely szolgáltatótól kívánja beszerezni a gázt - idéz a megjelent kormányrendeletből a VG írása. Mindazonáltal egyelőre meglehetősen kérdéses, vajon lesz-e valódi verseny?

Az eredeti feltételrendszerben mindössze 5-6 nagyfogyasztó jelentette be, hogy át kíván lépni a szabad piacra. Mindez azt jelenti, hogy a fogyasztási volumen miatt igazán alkuképes pozícióval rendelkezők közül is csupán elenyésző számú szereplő gondolta úgy, hogy lényeges költségmegtakarítást tud elérni a szabadpiacon. A szabályozó által tágabbra nyílt piac üdvözlendő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés