Előfizetői tartalom

Az EU visszafelé halad a gazdasági célok megvalósításában

Portfolio
Visszafelé halad azon az úton az Európai Unió, melyet 2010-ig tűzött ki - nyilatkozta az EUObservernek John Monks, az Európai Szövetkezetek Szövetségének vezetője. A lisszaboni startégia alapján 2010-re az EU-nak a világ legversenyképesébb régiójává kellene válnia. Ehhez képest a K+F területen, az innovációkban és a beruházásokban inkább visszalépés tapasztalható. Monks szerint az újonnan csatlakozó országok a folyamatokat kedvezően befolyásolhatják.

A jelenlegi kevésbé kedvező folyamatok ellenére sem kell azonban megváltoztatni a 2010-es célkitűzéseket - állítja Monks. A célok teljesen helyesek, inkább a tagországok nem mutatnak megfelelő lelkesedést és elhatározottságot, hogy korábbi vállalásaikat teljesítsék. Monks szerint az unió gazdasági keretrendszerét illetően is több változtatásra lenne szükség. Ezek közül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés