Előfizetői tartalom

Történelmi büntetés: "hatszáz Barátok közt nem vált ki egy dokumentumfilmet"

Portfolio
A magyar kereskedelmi televíziózás újkori történetében páratlan büntetést szabott ki a felügyeleti szerv, az ORTT. A TV2 és az RTL Klub összesen 600 m Ft büntetéssel szembesült. A példátlan mértékű bírságot a csatornák annak köszönhetik, hogy nem tartották be a médiatörvény előírását, reklámbevételük 6%-át nem fordították eredeti, magyar nyelvű filmek készítésének támogatására - írja a Népszabadság. Az érintettek természetesen nem értenek egyet a bírsággal, szerintük szabályszerűen jártak el, s véleményüket bírósági úton kívánják érvényesíteni.

Az ORTT szerint 2000 és 2001 között mindkét kereskedelmi csatorna megszegte a magyar filmkészítés támogatására vonatkozó előírást, illetve - pontosabban - a támogatás konkrét formájának megvalósulása ellentétben áll az előírásokkal. Az RTL Klub a magyar nyelvű filmkészítés támogatása alatt értelmezte a Barátok közt című szappanopera készítését is. Ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés