Előfizetői tartalom

Ecostat: nem lesz év végén 7% az infláció

Portfolio
Az Ecostat szerint a gazdasági növekedés az idén is kedvezően alakul (4.5-5%), az egyensúlyi mutatókban drámai romlás nem várható, az egyedüli aggasztó tényező az infláció marad. A kutatóintézet elemzői szerint az MNB 7%-os inflációs célja az év végére várhatóan nem teljesül, ugyanakkor a +-1%-os sávval tartható lesz. A forint felértékelődése elsősorban a középvállalati szektort érinti hátrányosan, ugyanakkor számottevő versenyképesség romlás a gazdaság egészében nem várható.

Az idei évben a magyar gazdaság fejlődését meghatározó, befolyásoló fontosabb tényezők közül a forint sávszélesítése, a termelékenység alakulása és a beruházások várható növekedése különösen fontos lehet.A monetáris szabályozás változtatásának (sávszélesítés, devizaliberalizáció inflációs célkitűzés rendszere) hosszabb távon minden bizonnyal kedvező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés