Előfizetői tartalom

Tovább lassult a lengyel GDP növekedés

Portfolio
Negyedik negyedéve mutatott lassulást a lengyel gazdaság az idei év első három hónapjában. A GDP az előző év azonos időszakához képest 2.3%-kal emelkedett a tavalyi utolsó negyedévben regisztrált 2.4% után. A növekedés lassulása elsősorban az alacsonyabb készletfelhalmozáshoz volt köthető, ezért nagy valószínűséggel a GDP ismét gyorsuló ütemben bővülhet a következő negyedévekben.

A bruttó felhalmozás - mely a beruházásokat és a készletfelhalmozást tartalmazza - 13.8%-kal esett vissza a tavalyi első negyedévhez képest. 2000-ben a GDP ezen része 3.1%-os bővülést mutatott, a tavalyi év negyedik negyedévében 2.6% volt a növekedés. Ezzel párhuzamosan a belföldi kereslet 1.4%-kal maradt el a tavalyi első három hónapban mérttől. A múlt év utolsó negyedévében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés