Előfizetői tartalom

Magyarország a lehetőségek országa... - kormányprogram és gazdaságpolitika

Portfolio
Ma Magyarország a lehetőségek országa - állítja az új kormányprogram első mondatában. A kormányprogram céljaiban igyekszik kedvező körülményeket teremteni ahhoz, hogy 2010-ben Magyarországra is elérkezzen a "hétköznapi Európa", és a forintot felváltsa a közös európai pénz, az euró. A program szerint az államnak mindent meg kell tennie, hogy csak a szükséges mértékben korlátozza az egyéni autonómiát, minél több döntést bízzon az egyénre, a polgárok helyi közösségeire. Tudásintenzív gazdaságot kell építeni, egy eurónyi támogatást sem szabad elveszni hagyni az uniós támogatásokból.

Hatékonyabb állam, gyors és egyensúlyörző növekedés. Erôs, hatékony és szolgáltató államra van szükség - ez a kijelentős már többször elhangzott a gazdaságpolitikai vezetőktől. A Gyurcsány-kormány folytatni kívánja a hátrányos helyzetű régiók felzárkózását szolgáló és a munkahelyteremtô programokat, az autópályák építését, a kórház- és iskolafelújításokat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái