Előfizetői tartalom

Leköszönés és bevallás: "óriási kudarc a célkitűzés"

Portfolio
Tegnap tartotta leköszönő sajtótájékoztatóját Romano Prodi, az Európai Bizottság elnöke, aki a Financial Times-nak adott interjújában elismerte, hogy óriási kudarc az Európai unió azon célkitűzése, mely szerint a közösség 2010-re a világ legversenyképesebb övezetévé váljon. A lisszaboni stratégia fő célkitűzése az Egyesült Államok gazdasági erejének túlszárnyalása volt. Prodi e hónap végéig marad hivatalában, majd ezt követően várhatóan az olasz politikai elitbe tér vissza, ahol majd 2006 májusában várhatóan mint a bal-közép ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje mérkőzhet meg.

Az unió vezetői a portugál fővárosban 2000-ben még arról határoztak, hogy 2010-re a világ legversenyképesebb gazdasági övezetévé kívánják fejleszteni az Európai Uniót. Ezt főként az információs társadalom, a tudásalapú gazdaság erőteljes fejlesztésével, illetve elterjesztésével kívánták megalapozni. Ezek a célkitűzések hosszútávon a társadalom számára a leginkább...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái