Előfizetői tartalom

Fitch: euró Magyarországon leghamarabb csak 2012-ben?

Portfolio
A négy közép-kelet-európai ország: Lengyelország, Magyarország, Csehország és Szlovákia várhatóan nem lesz képes tartani az általa felvázolt euróbevezetési dátumot, csúszások következhetnek be, melyek elsődleges oka a fiskális konszolidáció elégtelensége a közelgő választások miatt. Magyarország várhatóan csak 2010-re tudja teljesíteni a közös európai fizetőeszköz bevezetéséhez szükséges maastrichti konvergencia-kritériumokat, így az euró bevezetésére leghamarabb 2012-ben kerülhet sor - tudósított a Reuters a Fitch egyik elemzőjére hivatkozva.

David Heslam egy konferencián kifejtette, hogy a lengyel idei, illetve a cseh és magyar jövő évi parlamenti választások komoly kockázatokat hordoznak magukban az államháztartási hiány csökkentésével, illetve az államháztartási reformfolyamatok folytatódásával kapcsolatban, ezen tényezők jelentik most a legnagyobb kockázatot a konvergencia-programok teljesíthetőségére. ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái