Előfizetői tartalom

Nem rohan az ERM-II-be Lengyelország - lemondhat a gazdasági miniszter (2.)

Portfolio
Ma reggel Jerzy Hausner lengyel gazdasági miniszter bejelentette, hogy kilép a kormányzó Demokratikus Baloldali Szövetségből (SLD), ami elemzők szerint azt vonhatja maga után, hogy a Hausner a miniszteri poszttól is megválhat. Ez megállíthatja a zloty elmúlt hetekben felerősödött izmosodási folyamatát az euróval szemben. Közben a lengyel kormány és a jegybank mai közös megbeszéléseit követően az illetékesek hangsúlyozták, hogy az ország nem siet belépni az euró előszobáját jelentő ERM-II árfolyam-rendszerbe, csak akkor dönti majd el a belépés pontos idejét, amikor már megközelíti az euró-övezeti csatlakozás feltételeinek teljesítését - jelentette a Reuters.

A zloty reggel 25 hónapos csúcsra, egészen a 3.9520-as szintig erősödött az euróval szemben, majd Hausner pártból való távozásának hírére hirtelen kissé gyengülni kezdett a fizetőeszköz, jelenleg a 3.9610-396.70-nél állnak a jegyzések. A miniszter neve fémjelzi az euró-bevezetéshez is szükséges átfogó lengyel államháztartási reformcsomagot, a reformfolyamat esetleges...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái