Előfizetői tartalom

Fitch-figyelmeztetés: romló finanszírozási feltételek idén a feltörekvő piacokon

Portfolio
A Fitch Ratings, a legnagyobb európai hitelminősítő tegnap megjelent elemzése felhívja a figyelmet arra, hogy az amerikai kamatemelési ciklus miatt megemelkedő államkötvényhozamok a feltörekvő piacokon is komoly és hirtelen bekövetkező hatásokkal járhatnak, azaz ezeken piacokon az eddigieknél jóval nagyobb külső finanaszírozási kockázatokkal kell számolni.

Erőteljes kamatemelési ciklus várható. A Fitch szerint az Egyesült Államokban irányadó Fed funds rate célértéke az idei év végére 4%-ra emelkedhet a jelenleg 2.5%-ról, ezzel párhuzamosan a 10 éves amerikai államkötvények hozama a jelenlegi 4.2% körüli szintről 5.5%-ig mehet fel az év végére. Ennek következtében a feltörekvő piacokon esetlegesen hirtelen bekövetkező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés