Előfizetői tartalom

Barcza: hiba lenne a 100 bp-os hétfői kamatcsökkentés

Portfolio
A piacon tegnap felpörögtek az események, a forint a 243.10-es szinttel új több hónapos csúcsot állított fel, az állampapírok másodpiacán jelentős (20-22 bp-os) hozamcsökkenések következtek be. Barcza György, az ING elemzőjének kommentárja szerint a tegnapi folyamatok nagymértékben hasonlítanak a tavaly november 12-i (illetve az azt követő heti) eseményekhez, amikor a forint 243.20-ig erősödött, és a piacon nagyobb mértékű opciós pozíciók mellett egyre többen egy 100 bp-os kamatcsökkentés valószínűségét emlegették a jegybank november 22-i kamatmeghatározó ülésével kapcsolatban."

A sávszél-közeli forint ellenére "véleményünk szerint hiba lenne 100 bp-tal csökkenteni a magyar kamatszintet. Megítélésünk szerint a jegybanknak stabilitást kell sugallnia, nem pedig a spekulációt szítania. Egy 75 bp-os vágás valamivel ésszerűbbnek tűnik a piaci árazások következtében, de a legjobb megoldásnak az tűnik, ha az MNB 50 bp-os csökkentésről dönt jövő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés