Előfizetői tartalom

Gyurcsány: vége az ellentmondásos időszaknak, 4% alatt lesz a decemberi infláció

Portfolio
Gyurcsány Ferenc kormányfő szerint vége a 2001-2003 közötti két éves ellentmondásos gazdaságpolitikának, amelyet ma a kiszámíthatóság és az egyenletes növekedés jellemez. A miniszterelnök szerint nem lesz felelőtlen gazdaságpolitika a választások közeledtével, elmondása szerint a kormány hivatalis prognózisánál jobb, 4 % alatti lehet a december/decemberi infláció 2005-ben, azonban a jegybank és a piacok lehet, hogy kissé optimisták. Gyurcsány egyetért Járai Zsigmonddal abban, hogy a forint stabilitása fontosabb a forint erősségénél.

A miniszterelnök ma délelőtt az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban tett látogatást, és ekkor fejtette ki véleményét a gazdaságról, melyről az MTI számolt be. "Azt gondolom, hogy lassan magunk mögött tudhatjuk a 2001-2003 közötti időszak sok tekintetben kritizálható gazdaságpolitikáját, és Magyarország gazdaságpolitikája egy kiszámítható, egyenletesen növekvő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái