Előfizetői tartalom

Hatan voksoltak 75 bp-os kamatcsökkentésre február 21-én - fő érv a gyors inflációcsökkenés volt (2.)

Portfolio
A Monetáris Tanács február 21-én tartott utoljára kamatmeghatározó ülést, melyről a rövidített jegyzőkönyv most látott napvilágot. Eszerint az ülésen részt vett nyolc tag az 50 és a 75 bp-os kamatcsökkentés lehetőségét vitatta meg. Járai Zsigmond ezeket az alternatívákat szavazásra is bocsátotta. A Tanács tagjai közül hatan 75 bp-os, ketten 50 bp-os kamatcsökkentés mellett szavaztak. A Monetáris Tanács így többségi határozattal 2005. február 22-i hatállyal a jegybanki alapkamatláb 0.75 százalékpontos mérsékléséről döntött.

A 75 bp-os kamatcsökkentés támogatói több kedvező körülmény együttesére hivatkoztak. Érveik szerint az azonos irányba mutató tényezők együtt erősebb szinergikus hatást kelthetnek, ez alátámasztja a piaci várakozásokat meghaladó kamatvágást. Legfőbb érvként említették, hogy a kilátásokat is újraértékelő januári infláció a vártnál jóval kedvezőbben alakult.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái