Előfizetői tartalom

Franciaország elutasította az EU alkotmányt - mi lesz most?

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően elutasította az Európai Unió új alkotmányát Franciaország. A népszavazáson a lakosok 55%-a voksolt "nem"-mel, az "igen"-ek aránya 45% volt. A részvételi arány igen magas volt, a szavazásra jogosultak mindössze 29.5%-a maradt otthon. Jacques Chirac francia elnök a népszavazás eredményét úgy kommentálta, hogy az a nép szuverén döntése volt.

Chirac szerint a népszavazás eredménye után nehezebb lesz Franciaország érdekeinek védelme az Európai Unióban. Meg kell jegyezni, hogy a népszavazás során megvalósult véleménynyilvánítás nem is annyir az EU-val szembeni ellenérzéseket, mint a gazdasági helyzettel kapcsolatos elégedetlenséget fejezte ki. Egyelőre nem teljesen előre láthatóak a következmények politikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés