Előfizetői tartalom

Pénteken Ecofin-határidő: milyen intézkedéseket tettünk az újabb "intő" elkerüléséért? (2.)

Portfolio
Július 8-án, azaz most pénteken lejár az Ecofin (az uniós pénzügyminiszterek tanácsa) által adott 4 hónapos határidő arra, hogy Magyarország megfelelő intézkedésekkel alá tudja támasztani, hogy tartható az idei évi államháztartási hiánycél (4.5% a GDP százalékában, illetve 3.6% a magánnyugdíjpénztári befizetések korrekciójával). Március 8-án az Ecofin elfogadta a módosított magyar konvergencia-programot, ugyanakkor azt ajánlotta, hogy a kormány tegyen további erőfeszítéseket a felvázolt egyensúlyjavítás érdekében, és megfelelően intézkedjen a költségvetésben rejlő kockázatok ellensúlyozására. A megtett intézkedésekről, és arról, hogy mire számíthatunk, a Pénzügyminisztérium Sajtóosztályánál érdeklődtünk.

A tárcától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem csak a határidő miatt, hanem egyébként is folyamatosan tájékoztatják az uniós szerveket a magyar államháztartási hiányfolyamatokról és a megtett intézkedésekről. Az Ecofin ajánlásának megfelelően a kormány arról határozott, hogy felemeli az államháztartási tartalék mértékét (100 milliárdról 160 milliárdra), ebből...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái