Előfizetői tartalom

Budapestre kerül az EU új kutatás-fejlesztési hálózatának székhelye?

Portfolio
Jó esélyei vannak Budapestnek arra, hogy otthont adjon az EU formálódó kutatás-fejlesztési hálózata székhelyének, bár meg kell jegyezni, hogy hivatalosan még egyetlen ellenfél sem tűnt fel a láthatáron - írja a Világgazdaság. Értesülésük szerint Varsó is jelezte szándékát, de a magyar esélyeket növelheti, hogy a lengyel főváros néhány hónapja elnyerte a EU határőrizeti ügynökségének székhelyét. A koordinációs központ a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a formálódó dél-budai innovációs központ bázisára támaszkodhatna, de a projektbe bevonnák Észak-Csepelt is.

Az Európai Technológiai Intézet (ETI) létrehozásáról szóló javaslatát még február elején, a lisszaboni stratégia újragondolásakor, a teendőket rögzítve ismertette az Európai Bizottság. A cél az egyetemek kutatóbázisai közötti összefogás, amelyet erősítene a magánszférával folytatott együttműködést. Ennek koordinálására keresnek egy központi intézményi székhelyet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés