Előfizetői tartalom

Budapestre kerül az EU új kutatás-fejlesztési hálózatának székhelye?

Portfolio
Jó esélyei vannak Budapestnek arra, hogy otthont adjon az EU formálódó kutatás-fejlesztési hálózata székhelyének, bár meg kell jegyezni, hogy hivatalosan még egyetlen ellenfél sem tűnt fel a láthatáron - írja a Világgazdaság. Értesülésük szerint Varsó is jelezte szándékát, de a magyar esélyeket növelheti, hogy a lengyel főváros néhány hónapja elnyerte a EU határőrizeti ügynökségének székhelyét. A koordinációs központ a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a formálódó dél-budai innovációs központ bázisára támaszkodhatna, de a projektbe bevonnák Észak-Csepelt is.

Az Európai Technológiai Intézet (ETI) létrehozásáról szóló javaslatát még február elején, a lisszaboni stratégia újragondolásakor, a teendőket rögzítve ismertette az Európai Bizottság. A cél az egyetemek kutatóbázisai közötti összefogás, amelyet erősítene a magánszférával folytatott együttműködést. Ennek koordinálására keresnek egy központi intézményi székhelyet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái