Előfizetői tartalom

Nem lesz fűnyíróelv - fókuszban a családtámogatás a választási évben

Portfolio
Tegnapi lapértesülésekre hivatkozva a délutáni kormányszóvivői sajtótájékoztatón Batiz András kormányszóvivő leszögezte, hogy nem fűnyíróelv szerint próbálják meg elérni az intézmények kisebb költségvetési keretét, hanem feladatalapú költségvetést tervez a kormány. A tegnapi kormányülésen a kabinet a várakozásokkal ellentétben nem tárgyalt a jövő évi büdzséről.

Amint arról már tegnap írtunk, a jövő évi büdzsében öt terület kiemelt prioritást kap, melyek közül a családtámogatás témakörében konkrétum is elhangzott a kormányszóvivőin: a családtámogatás 8%-kal, 26 milliárd forinttal nő, melynek fő eleme a családi pótlék megemelése lesz, miközben az adókedvezmény csak a 3, vagy több gyermekes családok esetében lesz igénybe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés