Előfizetői tartalom

A londoni elemzők nem hisznek a magyar kormánynak

Portfolio
Az elmúlt évek tapasztalatai, a fiskális politika alacsony hitelessége alapján a UBS, illetve a DrKW londoni elemzője kétségbe vonja, hogy a kormány valóban meg fogja lépni a tegnap Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által bejelentett mintegy 300 milliárd forintos, minisztériumi körben várható kiadáscsökkentést. Azt is megkérdőjelezik, hogy ekkora spórolás elég lenne-e ahhoz, hogy a jövő évi deficitcél tartható lenne-e. Ez azt jelentené, hogy jövőre már az ötödik egymást követő ötödik évben lépnénk túl a kitűzött hiányértéket, ami azt vetíti előre, hogy tovább csúszik az euróbevezetés, akár 2-3 évvel. Az egyensúlytalansági tényezők, illetve az euró csúszása miatt középtávon 275-ös forint/euró árfolyam is elképzelhető.

Ma reggeli feltörekvő piaci jelentésében Reinhard Cluse, a svájci UBS bankház londoni elemzője azt írja, hogy a magyar kormány hitelessége a 2006-os költségvetéssel kapcsolatban - az elmúlt 3 év teljesítménye alapján - alacsony. A bankház úgy véli, hogy a kormányfő tegnapi ismételt határozott kijelentése - miszerint nem lesz választási költségvetés - nem teljesen állja...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái