Előfizetői tartalom

Egyre több a külföldre kifizetett jog- és licencdíj

Portfolio
2005 első félévében az üzleti szolgáltatások exportja 307 milliárd forintot (1.2 milliárd eurót), importja 443 milliárd forintot (1.8 milliárd eurót) tett ki - közölte a KSH. A külföldiek számára nyújtott szolgáltatások értéke 3.6%-kal bővült, míg az igénybe vett szolgáltatások 30%-kal növekedtek az egy évvel azelőttihez viszonyítva.

A 136 milliárd forintos hiányt nagymértékben - mintegy 90%-ban - a jog- és licencdíjak, valamint az egyéb üzleti szolgáltatások passzívumai okozzák. A külföldre kifizetett jog- és licencdíjak 39, az egyéb üzleti szolgáltatások 33%-kal emelkedtek 2004 első félévéhez viszonyítva, de jelentős (36%) a magyar cégek külföldiektől igénybe vett építési-szerelési szolgáltatásainak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés