Előfizetői tartalom

Portfolio.hu-poll: inkább 25 bp-os jövő hétfői vágást vár a piac - nagy változás egy hónap alatt

Portfolio
A portfolio.hu által ma megkérdezett 16 elemző döntő többsége 25 bp-os jövő hétfői kamatcsökkentést vár az MNB-től, de többen jelezték, hogy nem lennének meglepve egy ennél nagyobb, 50 bp-os vágás bekövetkezte esetén sem. Az egy hónappal ezelőtti kamatdöntés előtt még jellemzően 6%-os év végi rátát vártak a szakértők, a mostani felmérésben ez 5.5%-ra módosult. Nagyot változott tehát a piaci megítélés néhány hét alatt. A mai felmérésünkkor néhány elemzőt megkérdeztünk arról is, hogy befolyásolta-e a jövő hétfői kamatcsökkentési várakozását az MNB tegnapi kötvényeladása a piacon: a többség úgy nyilatkozott, hogy nem befolyásolta, illetve megerősítette, amit eddig is gondolt (óvatosabb kamatcsökkentés jöhet).

A 16 elemző közül 14 szakértő 25 bp-os, míg két megkérdezett 50 bp-os vágást vár a szeptember 19-i kamatmeghatározó Monetáris Tanács üléstől. A döntés bejelentése a szokásoknak megfelelően 14:00-kor várható. Jelenleg 6.25%-on áll az irányadó ráta. A szakértők közül többen jelezték, hogy a hétvégi Járai Zsigmond-nyilatkozat inkább egy 50 bp-os kamatcsökkentés...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái