Előfizetői tartalom

Járai: "teljesen reménytelennek látszik az euró 2010-es bevezetése" - dátumhalasztás csak a választások után

Portfolio
A mai kamatdöntési sajtótájékoztatón az autópálya-bevételek elszámolásával kapcsolatos Eurostat állásfoglalás témaköre felvetette azt a kérdést, miszerint hogyan látja jelenleg az MNB vezetése a 2010-es euró-bevezetés kérdéskörét? Járai szerint nem elsősorban "az Eurostat ide-oda könyvelési iránymutatása" befolyásolja a 2010-es euróhoz vezető utat, hanem a költségvetés már egyébként is rendkívül rossz helyzetben van. "Ilyen helyzetben teljesen reménytelennek látszik az euró 2010-es bevezetése. Olyan átfogó, mélyreható reformokra lenne szükség, aminek egyelőre a jelei nem láthatók.

Járai szerint az elmúlt években a költségvetés tartósan és változatlanul nagyon rossz volt. "A kormány tesz erőfeszítéseket a hiány csökkentésére, de ezek nagyjából arra elegendőek, hogy nem romlik az elképesztően rossz költségvetési helyzet. A 10 újonnan csatlakozott EU-tagország közül a legrosszabb helyzetben van jelenleg Magyarország (az euró-bevezetéshez való...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái