Előfizetői tartalom

Gyurcsány: kitérő válasz a 2010-es euróra, le az előjogokkal a nyugdíjbiztosítási piacon!

Portfolio
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedd reggeli szokásos rádiós interjújában kissé kitérő választ adott arra az interjúkészítő által idézett, a Baloldali Értelmiségi Társaság általi felszólításra, miszerint a 2010-es euró-bevezetéshez való ragaszkodás helyett inkább az emberek életszínvonalát javítsák jóléti intézkedésekkel, és hagyjanak fel a költségvetési hiány mindenáron való lefaragásával. Gyurcsány a 2010-es dátumot nem említette meg válaszában. Tegnap Járai Zsigmond MNB-elnök teljesen valószínűtlennek nevezte az euró 2010-es magyarországi bevezetését. A negyedik nyugdíjpillér bevezetésével a kormány nem tönkretenni akarja az önkéntes magánnyugdíjpénztárakat, hanem az a szándéka, hogy a hosszú távú megtakarítások piacán is legyen verseny - szögezte le a kormányfő.

Az interjúkészítő a következő kérdést tette fel Gyurcsánynak: "Ön járható útnak tartja az ő (Baloldali Értelmiségi Társaság) felvetésüket, hogy nem kellene mindenáron a 2010-es euró bevezetése miatt ennyire szigorú költségvetési politikát folytatni, hanem inkább az embereknél több pénzt hagyni? Konkrétumokat is mondtak: gyógyszer áfáját eltörölni, felszabadítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés