Előfizetői tartalom

Heteken belül az Európai Bizottság asztalán a magyar költségvetési intézkedések (korr.)

Portfolio
"Az elkövetkezendő hetekben újra fogjuk értékelni Magyarország erőfeszítéseit a költségvetési hiány csökkentésére" - jelezte az Európai Bizottság szóvivője Amelia Torres egy mai sajtótájékoztatón a Reuters beszámolója szerint. Mint ismeretes, a Pénzügyminisztérium júliusban az idei hiánycél tarthatóságához lejelentett egy bizonyos intézkedés-csomagot az Európai Bizottság felé, melyet a testület állásfoglalásában még július közepén elégségesnek értékelt. Most a konkrét végrehajtást értékeli a testület (nem pedig a teljes konvergencia-prgoramot), melyet már Joaquín Almunia gazdasági és monetáris pénzügyi biztos is jelzett, amikor mintegy másfél héttel ezelőtt Magyarországon járt.

A bizottság várhatóan nemcsak a lejelentett intézkedések megvalósítását veszi figyelembe, hanem azt is, hogy várhatóan sem az idei, sem a jövő évi, a konvergencia-programban jelzett deficitcélt nem tudjuk elérni az autópálya-finanszírozások tervezettől eltérő elszámolása miatt. Így elképzelhető, hogy a testület újabb, még idei intézkedéseket várna el. Amikor Almunia...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái