Előfizetői tartalom

PM az Eurostat közleményről: elfogadják

Portfolio
Az Eurostat a mai napon tette közzé az uniós országok államháztartási hiány mutatóit 2004-re és a korábbi évekre. Előzetes adatok korábban is léteztek, ugyanakkor ezekhez képest több országnál is jelnetősebb korrekciók következtek be. Hazánk esetében a 2004-es hiányszámot 0.9%ponttal módosították felfelé, így a deficit a GDP 5.4%-ra rúgott. Ezzel a relatív hiány a második legmagasabb volt az unióban. A Pénzügyminisztérium (PM) közleményében nem igazán aggodalmaskodik, azt emelik ki, hogy 2002-höz képest a deficit csökkent. Az alábbiakban szó szerint közöljük a szétküldött PM reakciót.

"Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat közzétette éves jelentését a tagállamok államháztartási hiányának és államadósságának elmúlt időszaki alakulásáról. Magyarországra vonatkozóan az Eurostat adatai azt mutatják, hogy csökken az államháztartás hiánya. Az eredményszemléletű deficit a 2002. évi 8.5 százalékról 2004-re több mint 3 százalékponttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés