Előfizetői tartalom

10:00-kor IFO-index Németországból - mi várható?

Portfolio
Az augusztusi 94.6 pontról várhatóan 94.1 pontra süllyed a kiemelt figyelemmel követett IFO német gazdasági hangulat-index, melyet a müncheni IFO gazdaságkutató intézet számít mintegy 7000 vállalat megkérdezése alapján - közölte konszenzusát a Reuters. Az index csökkenésében az játszhatja a legfőbb szerepet, hogy a több mint egy héttel ezelőtti német parlamenti választások eredménye (fej-fej mellett végzett két nagy párt) jelentősen csökkenti a gyors, és szükséges gazdasági reformok keresztülvitelének esélyét. Emellett az olajárak magas szintje beárnyékolja a gazdasági növekedési kilátásokat. Az IFO főindex mozgását általában jól előrejelző ZEW konjunktúra-index is csökkent szeptemberben.

A Reuters felmérést készített a csütörtökön megjelenő szeptemberi szezonálisan kiigazított munkanélküliség-alakulásról is, mely várhatóan 10 ezer fős csökkenést mutathat. Ez már a hatodik egymást követő hónapban a munkanélküliek számának mérséklődését jelentené. A munkanélküliség folyamatos csökkenése azonban egyelőre nem érződik a német fogyasztói bizalmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés