Előfizetői tartalom

A "sógorok"-nak sem ment - mi miért erőltetjük?

Portfolio
Továbbra is nagy a bizonytalanság az autópálya-építések, illetve a létező szakaszok átadása során keletkező bevételek elszámolását illetően. Az Eurostat hivatalos állásfoglalását még nem láttuk, de az unió vezető intézményei részéről az Európai Bizottság monetáris ügyekért felelős biztosa szeptember 16-án úgy nyilatkozott, hogy az NA Rt. részéről a költségvetésbe befizetett bevételek nem hiánycsökkentő tényezők, illetve kérdéses, hogy az ÁAK Rt. autópálya építésre fordított kiadásai a deficitet növelik-e, vagy a költségvetési körön kívülinek minősülnek és nem számítanak bele az államháztartás kiadásaiba. Az alábbiakban egy sok hasonló vonást mutató nemzetközi példát mutatunk be.

Az osztrák példa: Önálló, különálló, mégsem számolható el a bevétel hiánycsökkentő tételként. Ausztriában még az ezredforduló idején létrehoztak egy vagyonkezelő és hasznosító társaságot (BIG), melynek célja az volt, hogy az állami ingatlanvagyon jelentős részét (iskolákat, egyetemeket, a szövetségi minisztérium ingatlanjait) ennek kezelésébe adják. A BIG 100%-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés