Előfizetői tartalom

Pozitív volt az egyenleg tavaly az EU-val szemben - ellentmondó adatok?

Portfolio
Magyarország tavaly nettó módon számítva kedvezményezett volt az Európai Unióban. Ennek értelmében a be- és kifizetések egyenlegeként 48,7 milliárd forintot kapott az ország pluszban az EU-tól - állította Baráth Etele, az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén. Az Állami Számvevőszék korábban készített elemzése szerint Magyarország 2004-ben nettó befizető volt 27 mrd Ft-tal, ugyanakkor ez a szaldó csak a központi kültségvetés pozícióját mutatja.

Az Európai Unió a múlt évi, az egyes tagállamok be- és kifizetései kapcsán kialakult egyenlegekről nyilvánosságra hozta eredményszemléletű elszámolását - jelentette be Baráth Etele. Eszerint Magyarország tavaly nettó módon számítva kedvezményezett volt, a be- és kifizetések egyenlegeként 48.7 milliárd forintot kapott az ország pluszban az Európai Uniótól. Az egyenleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés