Előfizetői tartalom

Statisztikai Etikai Kódex készül - cél az objektív adatszolgáltatás

Portfolio
A Magyar Statisztikai Társaság - a Nemzetközi Statisztikai Intézet (ISI) áprilisban, Sydneyben tartott konferenciájának tapasztalataira alapozva - hívta életre Ausztria, Csehország, Magyarország, Románia, Szlovákia, Szlovénia nemzeti statisztikai társaságainak részvételével a Budapesten és Visegrádon lezajlott statisztikai szakmai konferenciát, amely hosszú távú együttműködést alapoz meg a résztvevők között. Több éves előkészítő munkára alapozva a közel 700 fős taglétszámú Magyar Statisztikai Társaság vállalta, hogy egy éves feszített munkaprogram alapján jövő őszre Statisztikai Etikai Kódexet dolgoz ki.

A civil szerveződésű szakmai szervezetek kinyilvánították, hogy nyitottak további, csatlakozni kívánó országok befogadására, ilyen irányú konkrét érdeklődés a lengyel társaság részéről már meg is fogalmazódott. A tanácskozás zárásakor a résztvevő nemzeti statisztikai társaságok elnökei Közös Közleményt - Együttműködési Megállapodást - írtak alá. Az Együttműködési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés