FONTOS A fehérgalléros álom vége
 
Előfizetői tartalom

Váratlan emelkedés a német gazdasági hangulat-indexben - nyolc hónapos csúcs (2.)

Portfolio
A várt 94.1 pontra való süllyedéssel szemben nyolc hónapos csúcsra: 96 pontra emelkedett szeptemberben a kiemelt figyelemmel kísért IFO német gazdaági hangulatindex. Augusztusban 94.6 ponton állt a mutató. A Reuters által készített konszenzusban az elemzői válaszok 93.0 és 94.7 pont között szóródtak, így a tényadat a legoptimistább várakozásokat is felülmúlta.

Az IFO munkatársai azt tapasztalták, hogy az előző hét vasárnap tartott parlamenti választásokat követően beérkező válaszok kedvezőtlenebbül látják a kilátásokat, mint a választásokat megelőzően beérkező válaszok. Mivel a félmérés közrefogta a választásokat, így a számok a valósnál feltehetően kedvezőbb képet mutatnak. A jelenlegi helyzetmegítélés indexe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés