Előfizetői tartalom

Meglepte az S&P-t a magyar költségvetési helyzet romlása - leminősítés várható? (2.)

Portfolio
"Korábban is pesszimisták voltunk abban, hogy Magyarország el tudja-e érni az államháztartási hiánycélokat, de amit most látunk, az még a annál is rosszabb, mint amire mi számítottunk" - kommentálta a kialakult magyar költségvetési helyzetet az Standard and Poor's illetékes hitelelemzője a Dow Jones beszámolója szerint. Az S&P besorolása a magyar hosszúlejáratú devizaadósságra A- stabil kilátással. Moritz Krämer nem kívánta kommentálni egy esetleges leminősítés lehetőségét, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a befektetői bizalom további romlása komolyan befolyásolhatja a kormány adósságszolgálati képességét.

Kicsúszott a kontroll alól. Szerdán a kormány az eddigi GDP-arányos 3.6%-ról 6.1%-ra emelte az idei, és 2.9%-ról 4.7%-ra a jövő évi államháztartási hiányt (nyugdíjkorrekcióval számított adatok), mely az elemzői kar szerint gyakorlatilag nullárra csökkentette annak esélyét, hogy 2010-ben be tudjuk vezetni az eurót. Az ország külső finanszírozási helyzetét tekintve...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái