Előfizetői tartalom

Szeptemberben megdobta az üzemanyag-ár az inflációt - öt hónapos csúcs lesz?

Portfolio
Az augusztusi 3.6% után 3.9%-ra emelkedhetett szeptemberben a pénzromlási ütem az előző év azonos hónapjához mérten, ami öt hónapos csúcsnak felelne meg - ez derül ki a portfolio.hu által ma megkérdezett 12 elemző válaszaiból. A szakértők szerint a múlt hónapban ütközhetett ki a világpiaci olajár-emelkedés nyomán jelentősen dráguló hazai járműüzemanyag inflációemelő hatása, egyértelműen ez áll az index emelkedése mögött. Néhányan jelezték, hogy elképzelhető akár 4% feletti ráta is. A tényadatot jövő kedden 9:00-kor teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal.

Az elemzők közül többen jelezték, hogy várakozásaik szerint szezonális okok miatt (őszi új kollekció) a ruházati termékek enyhén drágulhattak az elmúlt hónapok árcsökkenései után, ami kissé emelhette a pénzromlási ütemet. A szezonális élelmiszerek árainak változását eltérően ítélték meg a szakértők (enyhe havi árcsökkenés, illetve áremelkedés). A jó terméseredmények...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái