Előfizetői tartalom

10%-kal emelhetnek novembertől a pékek - 200 forint feletti kenyérárak

Portfolio
A kereskedők nagy része elfogadja a pékek áremelési elképzeléseit, ezért november első két hetében mintegy 10%-kal drágulhatnak a kenyérféleségek és a péksütemények, nyilatkozta a Magyar Pékszövetség elnöke, Ilonka Boldizsár a Világgazdaságnak. A kenyér ára kilogrammonként 13 forinttal, a péksütemények 1-1.3 forinttal drágulhatnak. Az áremelést közvetlenül a november elsejétől életbe lépő, a nagyfogyasztókra érvényes 17%-os gázáremelés kényszeríti ki, de egyéb költségek (pl. a gázolaj, a liszt, vagy a munkabér) is felfelé mutató nyomást fejtenek ki.

A sütőipar tehát két sikertelen kísérlet után ezúttal már el tudta fogadtatni árnövelési terveit a kereskedők többségével. A pékek szerint elkerülhetetlen, hogy áremelés következzen be, enélkül számos vállalkozás reménytelen helyzetbe kerülne. A Pékszövetség statisztikája szerint a sütőipari árak 2004 januárja óta nem emelkedtek, sőt idén év elején még csökkentek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés