Előfizetői tartalom

Tudatos zavarkeltés? - előre egyeztetett stratégia szerint nyilatkozik Gyurcsány és Veres

Portfolio
"Egyet a népnek, egyet a piacnak" - ezzel jellemezhetők Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Veres János pénzügyminiszter nyilatkozatai az euró-bevezetés kérdésében. A Világgazdaság információi szerint azonban ez nem nézeteltérés, hanem tudatos stratégia része. Sem kormányzati, sem koalíciós szinten, sem az MSZP-n belül nem egyeztettek még érdemben arról, hogy a kormány ragaszkodjon-e a konvergencia-programban vállalt célkitűzéseihez, illetve a 2010-es euróhoz. Várhatóan november végéig - amikor először döntés születhet az ügyben - eltérően nyilatkozhat majd a kormányfő és a pénzügyminiszter.

Gyurcsány inkább szavazatgyűjtésért, míg Veres inkább a piacok bizalmáért nyilatkozik a 2010-es euró-bevezetés témájában. Míg a miniszterelnök a szociális és gazdasági terhek hangsúlyozásával inkább az elhalasztást sugallja, addig Veres a határozott cél melletti kiállással az egyre romló nemzetközi környezetben (ld. tegnapi erőteljes korrekció) a befektetők bizalmának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés