Előfizetői tartalom

Ma és pénteken lazíthatunk - "stresszes" csütörtökre van kilátás

Portfolio
Ma és pénteken sem hazánkban, sem a fontosabb piacokon nem jelenik meg piacbefolyásoló makrogazdasági adat, vagy jelentés. Ellenben a kedd, de különösen a csütörtök "stresszesnek" ígérkezik magyar szempontból. Holnap a portfolio.hu mellett az MNB is konferenciát tart. Ez utóbbin felszólal Járai Zsigmond MNB-elnök is. A jelenlegi törékeny piaci hangulatban a nyilatkozatok akár érdemi piaci hatással is járhatnak a jövő hétfői kamatdöntés előtt. Szintén kedden kerül sor a Pénzügyminisztérium államháztartási sajtótájékoztatójára, melyen részletesen megtudhatjuk a szeptemberi folyamatokat. Várhatóan a kormány a szerdai ülésén dönt a Budapest Airport Rt. privatizációs tenderének újraindításáról. Csütörtökön a Reuters elemzői felmérése mellett megjelenik az Európai Bizottság jelentése a magyar költségvetési helyzetről, mely az eddigi jelzések szerint igen pesszimista hangvételű lehet. Ez érdemi piacbefolyásoló szereppel bírhat.

A fontosabb piaci adatok közül érdemes kiemelni a holnapi ZEW német gazdaságkutató intézet által számolt októberi gazdasági hangulat-indexet, az amerikai szeptemberi termelői árindex-, illetve az augusztusi nettó tőkebeáramlási adatokat. Szerdán az ingatlapiaci statisztikák mellett megimserhetjük a FED nézetét az amerikai gazdasági folyamatokról, mely a november elsejei kamatmeghatározó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái