FONTOS Rendkívüli árváltozás jön a benzinkutakon
 
Előfizetői tartalom

Németország most (is) megúszhatja az EU-intőt

Portfolio
Várhatóan jövőre halasztják annak az eljárásnak a most novemberre tervezett megindítását, amely azért fenyegette Németországot, mivel idén már a negyedik egymást követő évben is a megengedett 3%-os GDP-arányos államháztartási hiánynál magasabb deficitet fog elérni. A német Focus magazin Joaqiun Almuniához, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosához közel álló forrásból múlt pénteken úgy értesült, hogy a halasztás azért következne be, hogy ezzel segítsék a választások utáni német koalíciós kormány megalakulását.

A koalíciós tárgyalások a CDU/CSU, illetve az SPD között egyébként ma kezdődnek. Peer Steinbrück, a kijelölt kormány szocialista pénzügyminisztere jelezte, hogy 2007-ben már tartani tudják a 3%-os deficitkritériumot. Ehhez a szövetségi kiadásokat évi 14.5 milliárd euróval, azaz a GDP mintegy 0.5-0.5%-ával kellene lefaragni a következő két évben. Ez Steinbrück szerint azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés