Előfizetői tartalom

FED: a gazdasági aktivitás tovább nőtt a Katrina és a Rita ellenére is

Portfolio
A gazdaság jelenlegi állapotáról szóló tegnap esti átfogó FED-jelentés szerint szeptemberben a pusztító hurrikánok ellenére is nőtt a gazdasági aktivitás az Egyesült Államokban. Ez természetesen nem a hurrikánok által közvetlenül sújtott körzetekre érvényes. Az aktivitás növekedése mellett az inflációs nyomás is egyre fokozódó, egyes területekről (főként a magasabban képzettek esetében) pedig gyorsuló, de még mérsékelt ütemű bérdinamikát jelentettek.

A munkaerő-piacon a szűkösség jelei mutatkoztak, egyre nagyobb munkaerő-felvételek figyelhetők meg a pénzügyi és egészségügyi szektorban, illetve a bányászatban. A feldolgozóiparban ugyanakkor bizonyos körzetekben inkább az elbocsátások kerültek túlsúlyba. Az ingatlanpiac vegyes jeleket mutat: általánosságban továbbra is magas az ingatlanpiaci kereslet, de néhány területen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés