Előfizetői tartalom

Sikeres magyar madárinfluenza-kísérletek - indulhat a vakcina-gyártás

Portfolio
A kísérletben részt vevő személyek szervezete ellenanyagot termelt a vakcina hatására, azaz sikerrel zárultak a kísérletek - jelentette be tegnap Rácz Jenő egészségügyi miniszter. Ez azt jelenti, hogy elindulhat a madárinfluenza elleni magyar oltóanyag gyártása. A tesztek hivatalos eredménye pénteken, a beoltottak ellenőrzése után várható.

Fontos leszögezni, hogy a jelenlegi készítmény csak a madárról emberre terjedő H5N1 altípus ellen véd, az emberről-emberre terjedő mutáció ellen nem, ugyanakkor a sikeresnek bizonyult oltóanyag könnyedén felhasználható a mutáns vírus elleni küzdelemben. A mostani készítmény tehát azon embereknél segít, akik közvetlen kapcsolatban vannak az állatokkal (állatorvosok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés