Előfizetői tartalom

Közel 500 milliárd forintot hagytunk augusztusban a boltokban

Portfolio
Augusztusban 5.1%-kal, míg 2005 első nyolc hónapjában 4.9%-kal haladta meg az egy évvel korábbi szintet a naptárhatástól megtisztított, változatlan áron számított kiskereskedelmi forgalom. Az egy hónappal korábbihoz képest augusztusban 0.4%-os növekedést regisztráltak a Központi Statisztikai Hivatal munkatársai. Az idei első nyolc havi adatok arra utalnak, hogy az élénk belföldi kereslet és a hazánkba látogatók számának növekedése következtében folytatódott a kedvező kiskereskedelmi konjunktúra. 2005 első nyolc hónapjában folyó áron összesen 3 billió 497 milliárd forint értékű árut forgalmazott a bolti és csomagküldő kiskereskedelem, amiből az augusztusi eladások értéke 496 milliárd forint volt.

Az előző év azonos hónapjához képest - a naptárhatástól megtisztított adatok alapján - augusztus-ban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem eladásainak volumene 3.7%-kal emel-kedett. Ezen belül a vegyes termékkört forgalmazó (hipermarketeket és szupermarketek is tartalmazó) üzletek értékesítési volumene gyorsabban (3.7%-kal) nőtt, mint az élelmiszer-szaküzleteké...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés