Előfizetői tartalom

Orbán: radikális változtatások kellenek, ha ez megy tovább, soha nem lesz eurónk

Portfolio
A Fidesz vezetője szerint ahhoz, hogy az ország jól szervezett és működőképes legyen, a parlamenti képviselők fele is elég lenne. Emellett fontos lenne a pártfinanszírozás átláthatóbbá tétele, az üzleti életet le kellene választani a pártfinanszírozásról. Orbán Viktor az Index-nek adott interjújában úgy véli: minél rosszabb a gazdasági helyzet, annál nagyobb mértékű adócsökkentések kellenek, az államháztartási reformot pedig nem elsősorban a létszám csökkentése, hanem a feladatok ésszerű leosztása felől kell megközelíteni. A legnagyobb ellenzéki párt vezetője az MNB elnökéhez hasonlóan úgy fogalmazott: "ha így haladunk tovább, nem fogjuk bevezetni (az eurót)", majd jelezte, hogy a 2006-os költségvetés még az elfogadása előtt megbukott, így célszerű lenne, ha visszavonná a kormány. Orbán elmondta, hogy mintegy félévente találkozik Csányi Sándorral, az OTP Bank első emberével, de nem vadásznak közösen, hiszen Orbánnak nincs engedélye. A találkozókon jellemzően gazdasági kérdések kerülnek szóba.

Csökkenteni kell az adókat és a létszámot!. A Fidesz elnöke szerint az ország jól működne akkor is, ha a parlamenti képviselők száma (386) a felére csökkenne, emellett a megyei közgyűlésekben is radikális létszámcsökkentést tart indokoltnak, és a helyi önkormányzatoknál is megfontolandónak tartja a foglalkoztatottak számának mérséklését. A létszámcsökkentés, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés