Előfizetői tartalom

Lesz mire figyelni a héten, csak győzzük kapkodni a fejünket

Portfolio
Az előttünk álló hét szokatlanul sok fontos makrogazdasági adatot, jelentést, eredményt tartogat számunkra hazai és nemzetközi vonatkozásban egyaránt. Ma a Monetáris Tanács határoz az irányadó 6%-os kamatszintről, szerdán egy jelentősebb államkötvény-lejárat mellett hosszabb idő óta először lesz ismét visszavásárlási aukció. Csütörtökön megtudhatjuk, hogy tovább nőtt-e a munkanélküliségi ráta a jelenlegi 7.2%-ról, és ezen a napon keződik meg az EU állam- és kormányfőinek csúcstalálkozója London mellett. Szintén csütörtökön ismerhetjük meg a magyar piac iránti befektetői bizalom jelét tükröző 5 és 10 éves kötvényaukciók eredményeit.

A régióban holnap a szlovák, szerdán a lengyel, míg csütörtökön a cseh jegybank Monetáris Tanácsa dönt az irányadó kamatszintről, várhatóan egyik intézmény sem nyúl majd a rátához. Külön ki kell emelni, hogy az Európai Bizottság holnap hozza nyilvánosságra jelentését Románia EU-s felkészültségéről, amely nagyban befolyásolja, hogy az ország 2007-ben, vagy esetleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés